3) ضيفي الماء والخميرة وإخفقيهم باستخدام مضرب يدوى أو يمكن خفقهم بإستخدام الخلاط ثم أضيفي الفانيلا أثناء الخفق
(يجب أن تكون العجينة شبه سائلة تماماً مثل اللبن الرايب .. ويمكن زيادة كمية الماء للحصول على العجينة بالكثافة المطلوبة)..
4) صفي العجينة باستخدام مصفاة ذات ثقوب ناعمة في وعاء حتى تشيلي كل التكتلات منها ( الحقيقة أنا مصفتهاش ومحستش فيها أى تكتلات) نغطي العجينة بعد كدا ونسيبها فى مكان دافى من نصف ساعة الى ساعة وهتلاحظو بعد المدة دى إن على وجهها فقاعات دلالة انها جاهزة..
وممكن على فكرة بترتبي القطايف بعد حشوها بصينية وبتدهني كل حبة بالزبدة أو السمنة من الجهتين وبتخبزيهم بالفرن مع التقليب (حوالى 10 دقايق لكل جهة) و بتصبي عليه العسل بعد كدا ودا لو بتحبيها مش مقلية..